1

SEDEFE KESİN ÇÖZÜM

Tıp dilinde “psoriasis” olarak adlandırılan sedef hastalığı birçok faktöre bağlı olarak gelişebilir. Bunlardan en önemlisinin genetik faktör olmasına rağmen katkıda bulunan diğer faktörler tamamlanmamış protein sindirimi, bağırsak toksemisi (bağırsak kaynaklı toksin oluşumu, bakterilerin yan ürünleri, vs.), karaciğer işlevinde bozukluk, alkol tüketimi, hayvansal yağların aşırı tüketimi, beslenme faktörleri ve stres olabilir. Çok hızlı bölünen deri hücrelerinin üst üste birikmesi sonucu oluşan lezyonlar şeklinde kendini gösteren hastalıkta etkili tedavi için hastalığa neden olan faktörlerin aydınlatılması son derece önemlidir. Olguların %52’sinde genetik, %39’unda stres faktörü nedeniyle oluştuğu tespit edilmiştir.

Tedavi için öneriler şu şekildedir.

Beslenmeye özen gösterilmeli, şeker, et, hayvansal yağlar ve alkol tüketiminin sınırlandırılmalı, lifli besinler ve balık tüketimine ağırlık verilmelidir.

Vitamin ve mineral eksiği varsa ya da besinlerden yeteri kadar yararlanılamıyorsa yüksek potansiyelli multivitamin ve mineral formülleri kullanılabilir.

A vitamini (günde 50.000 IU), E vitamini (günde 400 IU), Krom (günde 400mcg), Çinko (günde 30 mg), Selenyum (günde 200 mcg) olmak üzere eksikliklerinde kullanılabilir. Ancak özellikle A vitamininin hamilelerde kullanılmaması gerekir.

Tıbbi bitkiler açısından bakıldığında, tedavide Silybum marianum (meryemana dikeni) bitkisinin kullanımı içeriğindeki silimarin dediğimiz etkili maddenin karaciğer fonksiyonları ve yenilenmesi üzerinde olumlu etkisi nedeniyle önerilir. Bitkilerle tedavide alınan doz içerisindeki etkili maddenin, her alımında standart dozda olması gerektiğinden bu bitkiden yapılmış olan ve eczanelerde satılan, sağlık bakanlığı onaylı ürünlerin kullanılması önerilir.

Ayrıca Hydrastis canadensis (hidrastis) bitkisinin kurutulmuş rizomları (toprak altındaki yumruları) ile hazırlanan infüzyonun (2 g drog üzerine 1 fincan sıcak su ilave edilir, 8 dakika bekletilip süzülür) kullanılması tedaviye yardımcı olacaktır. Yine de bu bitkiden hazırlanmış, standardize edilmiş, eczanelerde bulunan, Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin kullanılması tercih edilmelidir.

Filmi Paylaş,Beğen :

Yorum Gönder

 
Support : Ahmet Şahin Tarafından Hazırlanmıştır | İLetişim | Pcmerkez
Copyright © 2011. TR SİNEMALAR ONLİNE FİLM İZLE - All Rights Reserved
Temayı Hazırlayıp Editleyen Pcmerkez Published by İLetişim
Proudly powered by Temayı Kullanan Blog