1

SİVİLCELERE BİTKİSEL ÇÖZÜM

Bir tutam biberiye otu, Bir tutam adaçayı kaynamış suya atarak demleyim. 15 - 20 dk bekletin. Temiz bir kaba süzün. 15 - 20 gün temiz bir pamukla ya da bezle yüzünüze uygulayabilirsiniz

Sivilce geçirici krem

4 bardak gülsuyu

2 elma (dilimlenmiş)

2 çorba kaşığı kıyılmış rezene

2 çorba kaşığı kıyılmış kereviz

2,5 yemek kaşığı arpa unu

3 yumurtanın akı

1 tatlı kaşığı lanolin

Kaynayan suya oturtulmuş bir kâsenin içinde gülsuyu, elma, rezene, kereviz ve arpa ununu pişirin. Kaynayan karışım lapa bir hal alınca buna iyice çırpılmış yumurta akını ve lanolini ekleyin. Süzün. Düzgün bir karışım haline gelinceye dek çırpın. Buzdolabında saklayın. Sivilceniz olduğunda üzerine sürün.

Akne için; portakal

1 adet portakal

1 çay kaşığı kabartma tozu

Portakalın kabuklarını önce rendeleyin daha sonra havanda krem haline gelinceye kadar dövün. Üzerine 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave edin. Sivilcelerin üzerine sürün ve en az 30 dakika bekletin.

Akne için; ayva

1 adet ayvanın çekirdekleri

1 tatlı kaşığı pudra

Ayvanın çekirdeklerinin üzerine su çıkacak kadar su ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Kaynattığınız suyu 1 gün bekletin. Üzerine 1 tatlı kaşığı pudra ilave edip sivilcelerinize sürün.

Normal ciltlerde sivilce

1 su bardağı suda 2 poşet yeşil çayı demleyin. Her gün cildinizi silin.

Akne için; aspirin

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 aspirin (öğütülmüş)

1 çay kaşığı oksijenli su

Tüm malzemeleri karıştırın. 1 hafta her gün sivilceli bölgenizi bu karışımla yıkayın. 30 dakika bekletin. Yıkayın.

Porselen gibi bir cilt için

Bir tatlı kaşığı kil, bir tatlı kaşığı mısır unu, bir çay kaşığı kadar el kremi biraz ılık su boza kıvamına getirilir.. Temiz cilde sürülür, kuruyana kadar beklenir.. Kuruduktan sonra artan maskeden elinize alıp yüzünüzdeki maskeyi onunla ovarak çıkarıyorsunuz.. Yalnız cildinizi çok hırpalamamalısınız..

Yumurta akı maskesi

1 yumurtanın akına bir limonun kabuğunu İnce rendeleyin ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Gerekli olursa biraz daha limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak iyice yedirerek sürün.

Domates maskesi

1 adet doğranmış domates, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi. Tüm malzemeleri karıştırıp, blendır'dan geçirin. Sonra yüzünüzdeki lekelerin üzerine, ince bir tabaka halinde sürün. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayarak temizleyin.

Lekeler için; sirke kürü

Malzemeler: 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı su

Malzemeler karıştırılır sabah akşam cilde kompres yapılır.

Buzdolabında kalmaktan dolayı sararmış olan bir salatalığı ikiye bölüp lekeler ovulur lekelerin ne kadar açıldığını göreceksiniz. Bunu her gün ya da haftada 3 gün yapabilirsiniz.

Yaz aylarında oluşan çil ve lekeler için

Bir çorba kaşığı pirinci bir su bardağı light sütte pişirip tülbentten geçirin. Her akşam yüzünüze kompres yaparak uygulayınız. Buna kür halinde devam edin.

Gözaltı morlukları için

Zambak , papatya, ıhlamur ve lavanta çaylarıyla yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk, şişlikleri ve morarmaları gideriyor. Bunun için örneğin bir tutam ıhlamuru 1 çay fincanı kaynar suya ilave edip 10 dakika bekletin. Süzüp soğumaya bırakın. pamuğu çaya batırıp göz kapaklarınıza uygulayın. 10 dakika bekleyip, yıkayın.

Patates kürü

2 dilim çiğ patatesi göz kapaklarınıza yerleştirip 15 dakika bekleyin. Yıkayıp kurulayın. 2 poşet çayı yarım çay fincanı kaynar suda 15 dakika demlendirip soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizlesıkın. Göz kapaklarınızın üzerine yerleştirip 10 dakika bekletin ve yıkayın.

Gözaltı torbaları için

2 çay fincanı kaynar suya 2 çorba kaşığı fındık yaprağı ekleyip 15 dakika bekletin. Süzüp buzdolabında soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın ve göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin. 10 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın. Bir bardak kaynatılmış rezene çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp göz kapaklarınıza yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.

Gözaltı morlukları için

Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınıza uygulayın. ayrıca muhakkak 25 yaşından itibaren göz çevresi için krem kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra Göz çevresi için avokado ve buğday yağı. Bu karışımı dıştan içe doğru hareketlerle ve çok nazik bir şekilde göz çevresine sürmelisiniz. Onun dışında yoğurdun suyunu düzenli olarak sürmek, elma kabuğu koymakta faydalıdır.

Bir tutam taze ebegümecini havanda ezin, içine bir elmanın suyunu ekleyin. Karışımı gazlı bez arasına koyup, göz çevrelerinizde 20 dakika bekletin. Bir de bol bol maydanoz ve taze nane tüketin.

Göz çevresi kırışıklıkları için

1 kahve fincanı soya yağı

1 kahve fincanı badem yağı ve

Yarım kahve fincanı avokado yağı

Malzemeleri bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızı bu karışıma batırıp göz çevresine masaj yaparak sürün. Bu uygulamayı akşamları yatmadan evvel yapın. Sabahları yüzünüzü yıkayıp kurulayın.

Filmi Paylaş,Beğen :

Yorum Gönder

 
Support : Ahmet Şahin Tarafından Hazırlanmıştır | İLetişim | Pcmerkez
Copyright © 2011. TR SİNEMALAR ONLİNE FİLM İZLE - All Rights Reserved
Temayı Hazırlayıp Editleyen Pcmerkez Published by İLetişim
Proudly powered by Temayı Kullanan Blog